Как да монтирате и поддържате камина?

От началото на човешкото съществуване огънят е мощна атракция, която упражнява енергията си върху нас, чрез овладяването му успяхме да контролираме природата и да изградим път към цивилизацията.

Топлината енергия сплотява хората, като ги събира в дългите зимни нощи, за да слушат със затаен дъх приключенски истории, разказвани от баби и дядовци. Отново около топлата камина се отварят и коледните подаръци, носещи толкова положителни емоции.

Сега тази вековна традиция присъства в домовете ни, под формата на новата гама камини на пелети или дърва – Ferroli.

Как да инсталирате камини?

За безопасна и ефикасна инсталация,тя трябва да е извършена от специалисти, упълномощени за работа с отоплителни тела. Като е нужно да се следват инструкциите за инсталация на определния продукт.

Поради иновативната технология, камините не се нуждаят от отделно мокро помещение. Те могат да бъдат монтирани в хола, където с едно докосване да получите топлинен комфорт.

Как да поддържаме камината?

В зависимост от специфичните характеристики, почистванети на камината трябва да се извършва така, както е указано в ръководството на камината.

В общата характеристика на поддръжка на камините е необходимостта от чести почиствания на пепелника, за да функционира отоплителната техника безпроблемно. Препоръчително е веднъж годишно да се извършва профилактика от специалист в областта.

Какви са разликите между камина на пелети и камина на дърво?

Различията са между операционните системи на камините, които работят на пелети и тези, работещи на дърва. Разликата идва от сложността на самата операционна система и покупната цена. Камините на пелети са с по-сложна и специфична операционна система и съответно цената им е по-висока от тези на дърва.

Камините на дърва са с просто оборудване, което загрява стаята, в която са монтирани, чрез излъчване на топлина и конвекция. Тази отоплителна техника е лесна за използване и поддържане. Суровината, която тези камини използват за топлина, а именно – дървата, е леснодостъпна и може да бъде закупена от всяка част на страната.

Автономността на камината на дърва не е толкова висока, колкото тази на камината на пелети.

Камината на пелети представлява свързано оборудване за излъчване на топлина и камера, която е монтирана към него, а останалите стаи се отопляват с радиатори, които са свързани към отоплителната система.

Термостатната камина е напълно автоматизирана и оборудвана (помпи, резервоари разширение, термостат, превключвател за налягане и т.н.) и има възможност към нея да бъде свързан термометър, по който да се управлява температурата по желание на собственика.

Termosemineu автономия на работа е по-добра камина на дърва с наличието на голям резервоар, който осигурява време на до 4 дни с доходност от 90%.

Какви са компонентите на камината?

В зависимост от модела и дизайна на всяка камина, като тя може да бъде с екстри ( напр. четка за почистване, ръжен , ръкавици и т.н.), може да бъде предназначена за разкрасяване и за да се улесни използването му. Като цяло камини са оборудвани с устойчива врата със стъкло, което осигурява безопасността на работа и същевременно позволява да наблюдавате пламъка, когато печката е запалена. Продуктите на FERROLI са проектирани и тествани, в съответствие с европейския стандарт EN 13240. Тези устройства могат да бъдат свързани с локално парно на твърдо гориво. Тестовете по европейски стандарт гарантират качеството и безопасността на продуктите, по време на тяхното използване.

С великолепен италянски дизайн, високотехнологични и практични, продуктите на FERROLI внасвят във вашия дом топлина и уют, съчетани с изтънченост и елегантност. И не на последно място – осигуряващи комфорт и безопасност.